Upeaa naistenpäivää 8.3.2017!

Taksi Helsinki toivottaa kaikille hurmaaville ja osaaville naisille upeaa naistenpäivää!

Juhlapäivän kunniaksi olemme tehneet lahjoituksen Plan Suomelle, jonka hankkeet keskittyvät erityisesti tyttöjen varhaiskasvatukseen, lastensuojeluun, koulutukseen sekä nuorten työllistymiseen.

Plan International Suomi on hankkeissaan ottanut käyttöön innovatiivisen ongelmanratkaisun Development Smartups Innovation Challenge -mallin.  Mallin tavoitteena on ollut päästä käsiksi paikalliseen erikoisosaamiseen ja luoda paikallisia ratkaisuja käynnissä olevien hankkeiden ongelmiin. Asiantuntijat haastettiin kehittämään hankkeita, ja viidestätoista ideasta valittiin kolme, joita Plan tukee ja on ottanut käyttöön. Yksi niistä oli vaaleanpunaisten rikšojen hanke Chakwalissa Pakistanissa.

– Kuulun mustalaisyhteisöön, ja minulla on kaksi lasta. Ennen kerjäsin kadulla. En tiennyt, millaista elämää elin, ennen kuin Plan International lähestyi minua. He tarjosivat minulle säädyllisen ja kunnioitettavan tavan ansaita elantoni ja kattaa lasteni kulut. Nyt voin elättää perheeni ja tarjota lapsilleni koulutuksen, sanoo Bali Rani, naispuolinen rikšankuljettaja.

Vain naisille suunnattu rikšataksipalvelu Pakistanin Punjab Chakwalissa tarjoaa naisille turvallisuutta ja mahdollisuuden laajentaa elinpiiriään liikkumalla ympäri kaupunkia ilman pelkoa häirinnästä. Uuden palvelun ansiosta naiset saavat lisää itseluottamusta ja hankkivat uuden aseman alalla, jota miehet ovat perinteisesti hallinneet. Uusi yritystoiminta ei merkitse vain toimeentuloa naisille, vaan se haastaa yhteiskunnan asenteita sukupuolta ja syrjintää kohtaan. Tämä on erityisen tärkeää Punjab Chakwalissa, jossa naisilla on paljon miehiä alhaisempi toimeentulo. Pakistan on sosiaalisesti konservatiivinen, joten naiset omistavat yleensä miehiä vähemmän maata ja heillä on vähemmän mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa päätöksentekoon.

– Tämä on hyvin tärkeä päivä elämässäni. Tunnen voimistuneeni sosiaalisesti ja taloudellisesti. Minulle on kunnia olla roolimalli yhteisöni tytöille, kuljettaja Najm Un Nisa sanoi saatuaan koulutuksen ja ensimmäisen rikšansa avaimet.

Planin tavoite on laajentaa palvelu muille alueille, työllistää naisia kuljettajina sekä tarjota liikkumavapautta sadoille naisille.

 

Call Now Button