HTA:n puheenjohtajan blogi

Harry Kankaanpää - Helsingin Taksiautoilijat ry:n puheenjohtajan palsta

15.2.2019

OLEN saanut ensimmäisen kokonainen kuukauden tässä mielenkiintoisessa ja haasteellisessa toimessa valmiiksi. Suurimpana ja eniten vuoropuhelua aikaan saaneena tapahtumana tietysti Taksi Helsinki Oy:n ylimääräinen yhtiökokous. Kokous saatiin vietyä läpi kohtuullisen hyvässä hengessä ja yhtiölle saatiin päätösvaltainen ja toivottavasti toimintakykyinen hallitus. Olen päässyt tapaamaan useita yhdistykselle ja sen toiminnalle tärkeitä henkilöitä ja saanut avattua keskusteluyhteyksiä moniin meille tärkeisiin tahoihin.

ASIA, johon olisin toivonut muutosta toimintaympäristön muuttuessa, ei valitettavasti muuttunut. Edelleen alalla pidempään toimineet ovat keskenään eripuraisia ja nämä kuppikunnat jatkavat oman pesän likaamista omassa vallanhimossaan välittämättä siitä, että nyt jos koskaan pitäisi olla rivit suorassa ja suunta eteenpäin voimassa olevien lakien mukaan.

TRAFICOMIN ja poliisin suorittamassa taksiratsiassa löytyi paljon huomautettavaa ja muutama sanktioitu väärinkäytös. Suurta huomiota sai luvanhaltijan tietojen puuttuminen ja tämä asia kannattaa hoitaa pikimmiten kuntoon. Tiedoksi riittää yrityksen nimi ja y-tunnus, mitään muita tietoja ei tarvitse näkyä. Tiedän että tämä ratsia oli ensimmäinen lajissaan, mutta ei varmasti jää viimeiseksi. Luultavasti jo ennen lehtivihreän palautumista puiden lehtiin, saamme lukea uuden tarkastuksen tuloksia. Siis laitetaan pikaisesti nämä uudetkin asiat kuntoon. Ajopäiväkirjoista ei varmasti tarvitse edes muistuttaa ja taksien rekisteröinnit ammattimaiseen liikenteeseen pitäisi olla itsestäänselvyys.

OLEN useasti lyhyen toimintakauteni aikana saanut vastata kysymykseen mihin yhdistystä enää tarvitaan? Järjestäytymiseen löytyy edelleen vankkoja perusteita. Yhdistyksen asiantuntemusta alasta viedään virkamiehille ja poliitikoille heidän valmistellessaan esityksiä ja tehdessä päätöksiä. Kun halutaan käydä vuoropuhelua kunta, maakunta ja SOTE alueen kanssa on jäsenyhdistyksellä paras tietämys mikä on alueen toimijoiden ja toimintaympäristön tilanne. Myös paikallisten kaupallisten yhtiöiden kanssa vuoropuhelu on tärkeää. Muistettava on, jos jäsenyhdistys on vain yhden kaupallisen toimijan etujärjestö, se menettää uskottavuutensa muihin toimijoihin.

PAIKALLISESTI tarvitaan vahvaa jäsenyhdistystä, jonka jäsenyys tulee olla mielekästä ja jäsenien tulee kokea se omaa liiketoimintaansa tukevaksi. Vain yhdessä meissä on voimaa! Jos järjestäytymisaste on pieni, päättävissä elimissä ja päätöksenteossa tulkitaan, ettei ala itsekkään usko itseensä. Ja jos järjestäytymisaste on pieni siksi, että olkoon muut, minun ei tarvitse niin se on jo sitten silkkaa vapaamatkustamista ja muiden siivellä elämistä.

NYT kun pitkästä aikaa ollaan taas saatu talvi Helsinkiin, on kaikkien hyvä muistaa erityinen huolellisuus ja varovaisuus lumikinosten välissä liikuttaessa. Aina jos osuu, syyllinen tai syytön, kuluja ja turhaa vaivaa on tarjolla.

KUN mahdollisuus tulee, kannattaa nauttia lumisista ja aurinkoisista talvipäivistä ulkoillen, vaikka suksilla.

- Harry