HTA:n toiminnanjohtajan blogi

Helsingin Taksiautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Anssi Roitto

Anssi Roitto

15.2.2018

PIMEYDEN jälkeen usko siihen, että valkeus koittaa vahvistuu, ainakin jos ympäröivää luontoa seuraa. Päivien pidentymisen voi selkeästi havaita. Ulkona oleminen pakkasen paukkuessa on pukeutumis- ja asennekysymys niin kuin elämässä pitkälti ihan kaikki. Liikkumiseen työkalullamme talvi runsaan lumentulon kera tuo oman haasteensa, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että kollektiivisesti voimme olla mihin tahansa muuhun maahan verrattuna ylpeitä itsestämme. Talvi ja lumiset olosuhteet tuovat haastetta asiakaspalveluun, mutta se toimii kuitenkin. Kehukaamme siis itseämme ja ollaan tyytyväisiä tekemiseemme. Tämä asenne heijastuessaan asiakkaisiimme on sellaista osaamisemme markkinointia, jota rahalla ei saa.

VARMA kevään merkki on Helsingin Taksiautoilijat ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Kokous pidetään jo perinteiseksi tulleessa Valkeassa Talossa Ilkantiellä. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset jäsenkokousasiat. Toivottavasti mahdollisimman monella on aikaa tulla kokoukseen. Virallinen kokouskutsu on toisaalla tässä lehdessä.

KELAN asiakkailleen korvaama terveydenhuoltoon liittyvä kuljetuspalveluidentuotto on puhuttanut paljon kuluneen kuukauden aikana. Kokonaispalveluntuottajaksi valikoitunut Menevä on pitänyt sairaanhoitopiirin alueella tiedotustilaisuuksia, jossa varsinaisen kuljetuspalvelun tuottajille on tuotu esiin kuljetuksista maksettavista korvauksista ja muista ehdoista. Muuttuneessa toimintaympäristössä vastuu omasta taksiliikennetoiminnasta on siirtynyt huomattavasti totuttua enemmän yrittäjälle itselleen. Nyt jokaisen siis pitää itse tarkastella omaa liiketoimintaansa ja tehdä sen pohjalta omat ratkaisunsa mitä kautta ja kenen kanssa omaa palveluntuottoansa harjoittaa. Hyvä on myös muistaa, että viime kesänä voimaantulleen liikennepalvelulain myötä jokainen yrittäjä itse päättää käyttämänsä kaluston määrän.

TAKSI HELSINKI OY piti ylimääräisen yhtiökokouksen 22.1.2019. Kokouksen työjärjestyksessä oli esillä hallituksen täydentäminen 12.12.2018 järjestetyn Taksi Helsinki Oy:n hallituksen kokoontumisen yhteydessä tapahtuneiden eroamisien johdosta ja osakkeen käyvän arvon vahvistaminen vuodelle 2019. Uusi hallitus on nyt valittu. Yhtiön osakkeen käypää arvoa ei vahvistettu vuodelle 2019 tässä kokouksessa vaan asia käsitellään myöhemmin. Muuttunut toimintaympäristö luo paineita eikä vanhaan ole paluuta. Tilausvälitysyhtiöiden saattamiseksi sellaisille raiteille, että se mahdollistaa yhtiön palveluntuottajana toimimisen liiketoiminnan kannalta tuloksellisesti ja niin että muu lainsäädäntö tulee huomioon otetuksi ei tule olemaan helppoa, toivotan voimaa tähän työhön.

YHDISTYKSEN koulutustoiminta jatkuu viime syksyn tapaan vilkkaana. Uusia alalle tulijoita on Taksiopiston koulutuksissa jo kuluneen vuoden aikana ollut useita kymmeniä. Muistattehan käyttää jäsenille koulutukseen liittyvän edun hyväksenne, Helsingin Taksiautoilijat ry:n jäsenet saavat koulutuksen kustannuksista sadan euron alennuksen kun autoilija maksaa kurssimaksun. Yhdistyksen ja Vantaan työterveysliikelaitoksen kattosopimus työterveyshuollon järjestämisestä on edelleen voimassa. Kattosopimukseen liittyminen tuottaa useiden satojen eurojen säästön verrattuna siihen, että lakisääteisen työterveyshuollon järjestää ilman yhdistyksen jäsenilleen neuvottelemaa sopimusta.

VIERASKYNÄ-palstalla kirjoittaa Suomen Taksiliiton järjestöpäällikkö Katja Saksa.

-Anssi