Taksi Helsinki -sovelluksen käyttöehdot

Tietoa palvelusta ja käyttöehdot

Käyttämällä palvelua käyttäjä hyväksyy nämä käyttöehdot.

Taksi Helsinki -sovelluksella voit tilata taksin pääkaupunkiseudulla, seurata taksin etenemistä kartalla sekä maksaa taksimatkan. Hyödyntääksesi kaikkia uusia ominaisuuksia rekisteröi ensin tietosi ja maksukorttisi palveluun. Tilaamalla taksin Taksi Helsinki -sovelluksella varmistat saavasi luvallisen taksin, joka on laadukas ja turvallinen. Taksissa on sinetöity taksamittari ja siihen on asennettu valtioneuvoston asetuksen mukaiset hinnat. Luvallisen taksin kuljettajana toimii aina henkilö, jolla on poliisiviranomaisen myöntämä ammattiajolupa. Taksi Helsinki -sovelluksen tarjoaa Taksi Helsinki Oy.

Asiakas ymmärtää, että käyttämällä sovellusta hän hyväksyy sen, että tilaukset tehdään asiakkaan lähettämän osoitteen perusteella, eikä asiakkaalla ole oikeutta korvauksiin, jos tilaus on lähtenyt väärällä osoitteella. Asiakas ymmärtää ja hyväksyy sen, että GPS ja kännykän tukiasema / solupaikannukseen perustuva tieto ei anna välttämättä täysin oikeaa osoitetta ja asiakas ymmärtää sekä hyväksyy, että hänen on tarkistettava sovelluksen ehdottama osoite jokaisen tilauksen yhteydessä.

Palveluun rekisteröityminen mahdollistaa sovelluksen kaikkien ominaisuuksien tehokkaan hyödyntämisen. Rekisteröityessään asiakas syöttää nimensä, puhelinnumeronsa, sähköpostiosoitteensa, maksukorttinsa tiedot sekä sovelluksen salasanan. Maksukorttitiedot tallentuvat ainoastaan mobiilimaksujen välittäjän (Nets Finland Oy) järjestelmään, eikä Taksi Helsinki Oy:llä ole pääsyä asiakkaan maksukorttitietoihin, eikä Taksi Helsinki Oy täten tallenna korttitietoja omiin järjestelmiinsä. Rekisteröityminen ja taksin tilaaminen on ilmaista (poislukien SMS-tilaus, jota käytetään, jos asiakkaan puhelinnumero ei ole varmennettu, eikä asiakkaan maksukortti ole tiedossa).

Taksimatkan hinta määräytyy Valtioneuvoston määrittelemän taksiliikenteen kuluttajahinnaston mukaisesti (http://www.taksihelsinki.fi/fi/taksihinnat). Asiakkaan on syytä ymmärtää, että sovelluksessa ennen matkaa esitetty arvio matkan hinnasta on vain paras arvio ja todellinen matka hinta määräytyy taksamittarin näyttämän hinnan mukaisesti. Ennen matkan tilaamista sovellus tarkistaa maksukortin voimassaolon ja tekee 20 euron katevarauksen. Katevaraus puretaan heti tilauksen jälkeen. Matkan hinta veloitetaan asiakkaan maksukortilta (optiona myös maksu autossa) matkan jälkeen ja kuitti lähetetään asiakkaan sähköpostiosoitteeseen tai vaihtoehtoisesti kuittien hallintasovellukseen (esim. eTasku). Jos maksukorttiveloitus epäonnistuu, niin lasku matkasta lähetetään asiakkaan sähköpostiosoitteeseen. Taksi Helsinki Oy veloittaa maksun perimiskulut asiakkaalta.

Palvelun käyttö edellyttää matkapuhelimen datayhteyden käyttöä. Tämä saattaa aiheuttaa käyttäjälle kustannuksia. Käyttäjä on vastuussa tehtyjen tilausten tietojen oikeellisuudesta. Väärinkäyttö saattaa aiheuttaa palvelun käytön eston sekä korvausvelvollisuuden. Palvelun käyttäjän tilaamista, mutta tekemättä jätetyistä taksimatkoista saatetaan periä 10 euroa/turhaan tilattu matka. Taksi Helsinki -sovelluksen käyttö on kielletty kaupallisessa tarkoituksessa eli käyttäjä ei saa periä maksuja kolmansilta osapuolilta sovelluksella tehdyistä tilauksista.

Palvelu toimitetaan sitoumuksetta. Taksi Helsinki Oy ei vastaa mistään välittömistä tai välillisistä vahingoista tai kuluista, jotka palvelun toimimattomuus tai väärä toiminta saattavat aiheuttaa. Palvelun käyttäjä rekisteröidään sähköpostiosoitteen perusteella. Palvelu kerää tietoja mm. käyttäjien tilaamista matkoista ja niiden arvosteluista, lisätietoja alla olevassa henkilörekisteriselosteessa. Tilauksen yhteydessä käyttäjän puhelinnumero toimitetaan tilauksen vastaanottaneelle autolle palvelun laadun varmistamiseksi.

Taksi Helsinki Oy voi muuttaa näitä käyttöohjeita itsenäisesti tarpeen mukaan.

Palvelun käyttäjä rekisteröidään sähköpostiosoitteen perusteella. Palvelu kerää tietoja mm. käyttäjien tilaamista matkoista ja niiden arvosteluista, lisätietoja löytyy sivuillamme olevasta rekisteriselosteesta. Tilauksen yhteydessä käyttäjän puhelinnumero toimitetaan tilauksen vastaanottaneelle autolle palvelun laadun varmistamiseksi.

Taksi Helsinki Oy voi muuttaa näitä käyttöohjeita itsenäisesti tarpeen mukaan.